«Αφού δεν μπόρεσε να σώσει την Ελλάδα αποφάσισε να διαλύσει την Ευρώπη», είναι το σχόλιο της ΝΔ για τη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Ads

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται ότι αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρώπης την οποία, κατά τα άλλα, απορρίπτει κάθε μέρα».
 
Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση αριστερών οικονομολόγων στη Μαδρίτη με θέμα «ποια Ευρώπη θέλουμε», ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε το ενδεχόμενο να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αυτή που θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές εντός του τρέχοντος έτους.

«Πιστεύουμε βάσιμα ότι εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος – και εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία – ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία», τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι σε αυτό το ενδεχόμενο είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Η ύφεση είναι ο στόχος αυτής της πολιτικής 

Ads

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία, κάνοντας λόγο για «αγωνία του κ. Τσίπρα να μην πάνε καλά τα πράγματα».
 
«Ας μην μας το λέει κάθε μέρα. Ας καταλάβει ότι έτσι βλάπτει την πατρίδα», σημειώνει η ΝΔ.