Τις επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά περιμένουν τα κομματικά στελέχη, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε τα μηνύματά του σε όσους βουλευτές φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με το «Έθνος», στη Ρηγίλλης δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» βουλευτών του κόμματος προς αποχώρηση.

Ads

Υπό παρακολούθηση παραμένει η Ελ. Παπαδημητρίου, η οποία ήταν απούσα -λόγω της συμμετοχής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης- από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τη μετριοπαθή ομιλία του Κ. Καραγκούνη στην ΚΟ και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των κ. Κεδίκογλου και Γιακουμάτου, στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι εκτός από τη βουλευτή Αργολίδας δεν θα υπάρξει άλλος -αυτή την ώρα- που θα στηρίξει το εγχείρημα της κυρίας Μπακογιάννη.

Παράλληλα, αλλαγές φέρεται να προετοιμάζει ο Α. Σαμαράς στην ηγετική του ομάδα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θέλει να εντάξει πρόσωπα με τα οποία δεν διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις, όπως είναι ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος και ο Γ. Παπαθανασίου. Βέβαιοι για την παραμονή τους στην ηγετική ομάδα θεωρούνται οι Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης, ενώ συζητείται και η αναβάθμιση του Ν. Δένδια, ο οποίος πιστώνεται την επικράτηση της ΝΔ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι αλλαγές δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από το τέλος της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, υπέρ της συνεννόησης των δυο μεγάλων κομμάτων, σε αντίθεση με το Αντώνη Σαμαρά, τάσσεται με χθεσινό άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η εθνική συναίνεση προϋποθέτει για τον ίδιο μια νέα πολιτική πρόταση και ζητά ως πρώτο βήμα για την επίτευξή της τον ορισμό της επόμενης βουλής ως αναθεωρητικής.

Ads