Για «φωτογραφικές» μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού του ΟΣΕ έκανε λόγο σε ερώτησή του στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι από την εξέλιξη της διαδικασίας διαφαίνεται ένας προαποφασισμένος σχεδιασμός εξυπηρετήσεων.

Ads

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, «στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, με έκπληξη διαπιστώνει κανείς έναν αναλυτικότατο πίνακα που “φωτογραφίζει” το πλεονάζον προσωπικό του Ο.Σ.Ε., ανά Νομό, βαθμίδα, κλάδο, ειδικότητα, τυπικά, πρόσθετα προσόντα και καθήκοντα». «Λείπουν μόνο τα ονοματεπώνυμα των εργαζομένων που θέλουν να “διώξουν” οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των εταιριών του ΟΣΕ», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης και συνεχίζει: «Έτσι, ενώ οι μετατάξεις του προσωπικού σε φορείς του δημοσίου τομέα, θα πραγματοποιούνταν σε εθελοντική βάση με αίτηση των εργαζομένων, εντούτοις από την εξέλιξη των πραγμάτων διαφαίνεται ένας προαποφασισμένος σχεδιασμός εξυπηρετήσεων».

«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 16 του πρόσφατα ψηφισμένου νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.