Αναίτια επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Ιουνίου ο 30χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, Ναντίμ Ουαχίντ. Στις 21:30 το βράδυ, επί της οδού Αλκιβιάδου, πλησίον της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, ο 30χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα, τα οποία του επιτέθηκαν ενώ μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο και κατόπιν τον γρονθοκοπούσαν επί 3-4 λεπτά στο κεφάλι.

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από Internet Café που διατηρεί συμπατριώτης του Ναντίμ Ουαχίντ και βρίσκεται κοντά σε καφετέρια η οποία σύμφωνα με την κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» αποτελεί στέκι μελών της Χρυσής Αυγής και υπήρξε σημείο στο οποίο μετά από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της οργάνωσης στην πλατεία της περιοχής, είχαν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά με μετανάστες.

Οι άγνωστοι που επιτέθηκαν στον 30χρονο δεν σταμάτησαν να τον ξυλοκοπούν παρά μόνο μετά από επέμβαση άλλων μεταναστών που βγήκαν από τα γύρω μαγαζιά για να τον βοηθήσουν. Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Αφγανικής κοινότητας και της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που ειδοποιήθηκαν από Αφγανούς κατοίκους της περιοχής και τα οποία κάλεσαν το ΕΚΑΒ και κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό στην αστυνομία η οποία έφτασε αργότερα στο σημείο.

Σύμφωνα με μέλος της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», την ώρα που ο 30χρονος ανέβαινε στο ασθενοφόρο ομάδα δέκα θαμώνων της γειτονικής καφετέριας καταφέρθηκε εναντίον με προσβλητικά σχόλια και απειλές. Οι τέσσερις άνδρες της αστυνομίας που κατέφθασαν με δύο περιπολικά ήταν παρόντες στο περιστατικό. Ωστόσο, ενώ δεν ζήτησαν τα στοιχεία από τους θαμώνες της καφετέριας, ζήτησαν τα στοιχεία του μέλους της κίνησης που ζήτησε την παρέμβασή τους. Στη συνέχεια συμβούλευσαν τους παρευρισκόμενους να… απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ads

Πάντως ο 30χρονος μετανάστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Διαπιστώθηκε κάταγμα στη μύτη και ελαφρά τραύματα σε διάφορα άλλα σημεία του κεφαλιού, όπως το σαγόνι και το αυτί. Την Τετάρτη κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων από το θύμα στο τοπικό ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, παρουσία της δικηγόρου του θύματος, Ιωάννας Κούρτοβικ από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Επιπλέον ο Ναντίμ Ουαχίντ κατάφερε να καταθέσει και αίτημα ασύλου μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να αποταθεί στο αλλοδαπών όπου η διαδικασία ασύλου έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», αυτή είναι η πρώτη καταγγελία που καταγράφεται από το συγκεκριμένο ΑΤ, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα παρά τη σωρεία περιστατικών ξυλοδαρμού και ρατσιστικών επιθέσεων που καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα και κυρίως το δεκαήμερο που ακολούθησε τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Δείτε επίσης:
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα