Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς για το νέο νόμο πλαίσιο που αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα. Αντιπροσωπεία των πρυτάνεων θα συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις τους για βασικά σημεία του προσχεδίου.

Ads

Η μεγαλύτερη διαφορά έχει προκύψει αναφορικά με τα Συμβούλια Διοίκησης και τη δυνατότητα που δίνεται μέσα από αυτά να επιλέγεται ο πρύτανης από τα μέλη του και να μην εκλέγεται, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, από το ακαδημαϊκό προσωπικό.
Οι πρυτάνεις δηλώνουν επίσης αντίθετοι και στις τριετείς σπουδές, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει υποβάθμιση των πτυχίων και θα τεθεί θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους έχουν ζητήσει να δοθεί παράταση στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για διαβουλεύσεις και αναγκαίες τροποποιήσεις. Η υπουργός Παιδείας, από την πλευρά της, δήλωσε την Παρασκευή ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί πριν ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος, περίπου στα τέλη Αυγούστου, δίνοντας έτσι μερικές εβδομάδες περιθώριο, ώστε οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους.