Εκατοντάδες μετανάστες στην Πάτρα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Νέοι καταυλισμοί επανεμφανίζονται σταδιακά στα παλιά αμαξοστάσια του ΟΣΕ, ενώ συχνές είναι οι εντάσεις ανάμεσα σε οδηγούς φορτηγών και μετανάστες, καθώς οι τελευταίοι επιχειρούν να κρυφτούν στο φορτηγό όταν αυτό σταματήσει σε φανάρι.

Ads

Χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στην οδό Κανελλοπούλου τα οποία έλαβαν έκταση καθώς οι οδηγοί φορτηγών που εντόπισαν τους μετανάστες, κάλεσαν σε βοήθεια συναδέλφους τους. Η ένταση διαλύθηκε ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι μετανάστες της Πάτρας είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Περίπου 250 Αφγανοί ζουν στη βόρεια πλευρά της πόλης, κοντά στο λιμάνι, περίπου 300 Αφρικανοί στη νότια πλευρά της πόλης, ενώ περίπου150 μετανάστες από χώρες της Β. Αφρικής έχουν βρει στέγη σε παλιά σπίτια στην άνω πόλη.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αυτά τα περίπου 700 άτομα που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Ακόμα και η σχετικά πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας για την εξασφάλιση τουλάχιστον τροφής παραμένει στα χαρτιά.

Ads