Άλλη μια ρατσιστική επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος ενός ανήλικου Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και το χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Ads

«Το παιδί δέχτηκε επίθεση στο δρόμο. Ο ίδιος περιγράφει ανθρώπους με μαύρες μπλούζες, το κλασικό στοιχείο που βλέπουμε σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται από ακροδεξιές συμμορίες. Αφού τον χτύπησαν, τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Ήταν βάρβαρο. Μιλάμε πια με ψυχωτικούς», δηλώνει στο in.gr ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, ο 15χρονος μετά την επίθεση που δέχτηκε, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφτηκε ποτέ. «Πως είναι δυνατόν σε ένα νοσοκομείο να πάει παιδί τραυματισμένο και να το αφήνουν να φύγει; Κανένας δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται με αυτά τα παιδιά;», αναρωτιέται ο κ. Κανάκης.
 
Στη συνέχεια, ένας συμπατριώτης του 15χρονου τον πήγε στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου και μετά από πρωτοβουλία της οργάνωσης ενημερώθηκε η Ύπατη Αρμοστεία και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.
 
«Εμείς βρήκαμε μια μόνιμη στέγη για το παιδί σε κάποιους ξενώνες, το παρακολουθούμε, έχουμε αναλάβει τα χαρτιά του και την ιατρική του φροντίδα και το κυριότερο να επισπεύσουμε τη διαδικασία να βρεθεί ξανά με την υπόλοιπη οικογένεια», η οποία έχει φύγει για την Ελβετία, συνεχίζει ο κ. Κανάκης.  
 
«Αρχίζει πια να επιβεβαιώνεται αυτό που φοβάμαι. Υπάρχει μια προσπάθεια με τα χαράγματα και όλα αυτά που γίνονται, να αφήνουν σημάδια για να τρομοκρατούν και την υπόλοιπη κοινότητα. Μπαίνουν πια σε μια άλλου είδους λογική».

Δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών στα Χανιά

 
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων καταγγέλλει επίθεση καταγγέλλει δολοφονική επίθεση κατά 3 Μαροκινών μεταναστών, με πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, Μάλιστα όπως αναφέρεται οι τρεις μετανάστες βασανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα.
 
Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 11/5 στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων περίπου στις 2:30πμ. Οι τρεις μετανάστες σύμφωνα με την καταγγελία περπατούσαν στο Παλιό Λιμάνι όπου και τους σταμάτησε περιπολικό της αστυνομίας για να τους κάνει έλεγχο.
 
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί έβριζαν τους μετανάστες και μετά από λίγο τους άφησαν ελεύθερους. Μόλις απομακρύνθηκε το περιπολικό, από διπλανό μπαρ βγήκαν 10 φασίστες (ένας είχε πλησιάσει τους αστυνομικούς πριν και είχε συνομιλήσει μαζί τους) και αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, άρχισαν να τους χτυπούν άγρια ενώ εμπόδιζαν και περαστικούς  να πλησιάσουν».
 
«Τον ένα μετανάστη, μάλιστα,παρ’ όλο που είχε πέσει στο έδαφος ημιλιπόθυμος,συνέχιζαν να τον κλωτσάνε στο σώμα και στο κεφάλι. Ατάραχοι οι νεοναζί γύρισαν πίσω στο μπαρ ενώ ωστόσο είχε καλεστεί η αστυνομία και έφτασαν 2 περιπολικά(το ένα ήταν αυτό που είχε ελέγξει νωρίτερα τους μετανάστες)».
 
Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων σημειώνει πως «αυτόπτες μάρτυρες μπήκαν στο μπαρ ΜΑΖΙ με τους  αστυνομικούς για να τους δείξουν τους δράστες, όπου όταν αναγνωρίστηκε ένας από αυτούς,οι υπόλοιποι άρχισαν να προπυλακίζουν και να απειλούν τους μάρτυρες. Οι αστυνομικοί φυσικά έμειναν άπραγοι! Στη συνέχεια,οι μετανάστες μαζί με 2 αυτόπτες μάρτυρες πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.Εκεί οι αστυνομικοί αρνιόντουσαν  πεισματικά να γίνει καταγγελία και μόνο μετά από προτροπή ντόπιου φιλικού προσώπου του ενός μετανάστη να πάνε κατευθείαν στον εισαγγελέα,δέχτηκαν να πάρουν καταθέσεις».
 
«Μάλιστα συνέλαβαν και τους 2 μετανάστες επειδή  δεν είχαν χαρτιά, τους οποίους άφησαν όμως ελεύθερους το πρωί. Η επίθεση των ναζιστών,βέβαια,δεν καταγράφηκε ποτέ στα συμβάντα της αστυνομίας…. Ακόμα πιο σοβαρή είναι η καταγγελία των μεταναστών ότι κατά την παραμονή τους στο τμήμα αστυνομικοί τους γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο», σημειώνεται.