Νέα προσφυγή κατέθεσε ο Γιάννης Αγγέλου, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, όσον αφορά στην εγγυοδοσία που του έχει επιβληθεί σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι συνήγοροι του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή κατέθεσαν το πρωί την προσφυγή, με την οποία ζητούν την ολική άρση της εγγυοδοσίας ή σε διαφορετική περίπτωση την αισθητή μείωσή της.

Ads

Οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι ηθικοί και οικονομικοί λόγοι καθιστούν δυσχερή την καταβολή του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ που του έχει επιβληθεί. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συζητηθεί η νέα προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών, αφού προηγουμένως υποβληθεί σχετική εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη που εξέδωσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού είχε μειωθεί κατά 100 χιλιάδες ευρώ το αρχικό ποσό της εγγυοδοσίας των 400 χιλιάδων ευρώ που είχε υποχρεωθεί ο Γ. Αγγέλου να καταβάλει, αμέσως μετά την απολογία του για ηθική αυτουργία σε απιστία, σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο εισαγγελέας Γ. Λιακόπουλος ωστόσο είχε προτείνει να μειωθεί η εγγυοδοσία για το Γ. Αγγέλου σε 60 χιλιάδες ευρώ.