Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με εκατέρωθεν δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας. Για «έσχατη πολιτική αθλιότητα» κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καχριμάκη, με αφορμή δηλώσεις του περί κύκλων της ΝΔ που εμπλέκονται στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας. Αναφερόμενος σε e-mail που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο γινόταν αναφορά περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης άφησε αιχμές κατά κύκλων της ΝΔ και υποστήριξε ότι αν αυτό αποδειχτεί θα ισοδυναμούσε με «εθνική προδοσία».

Ads

«Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία» παρατήρησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «Τιτανικού», αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πτώχευση».

«Τότε ο κ. Καρχιμάκης δεν βρήκε να πει ούτε για εγκληματία, ούτε για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Καρχιμάκης και το κόμμα του δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αν θέλει λοιπόν να αποδώσει χαρακτηρισμούς ο κ. Καρχιμάκης να τους αποδώσει εκεί που ανήκουν. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει και να συκοφαντεί άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται». «Αν δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της ΝΔ θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης» κατέληξε.

Αναφερόμενος σε e-mail που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο γινόταν αναφορά περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να πιστέψει ότι προέρχεται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους, γιατί αυτό, όπως είπε, «θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία αν αποδειχθεί». «Και διαπιστώσαμε βέβαια», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, «και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs που από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους -δεν θέλω να το πιστέψω- της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό». Σημείωσε μάλιστα ότι το επίμαχο e-mail ήταν «πολύ καλογραμμένο, από άνθρωπο που ήξερε και από πολιτική και είχε και γνώσεις οικονομίας» και γι’ αυτό και δημιούργησε πάρα πολλές υποψίες.

Ads

«Η αλήθεια είναι όμως ότι από όπου και αν προήλθε, αυτός που το έκανε είναι εγκληματίας» και «εγκλημάτησε σε βάρος της χώρας», παρατήρησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πεταλωτής: «Ο Καρχιμάκης δε μίλησε για τη ΝΔ»

Αντεπίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος είχε κατηγορήσει νωρίτερα τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για «έσχατη πολιτική αθλιότητα», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Καρχιμάκης δε μίλησε για τη ΝΔ

«Ο Μιχελάκης καλό θα είναι την ευαισθησία που επέδειξε χαρακτηρίζοντας συκοφάντη τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων» τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πίσω από τις σχετικές αναρτήσεις βρίσκεται κόμμα της αντιπολίτευσης, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι δεν έχει πει και ούτε θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας παράλληλα πως οι πολίτες πρέπει να απαξιώνουν τέτοιες «άφρονες» ενέργειες. Διαμήνυσε επίσης ότι όσοι επενδύουν σε καταστάσεις που σκορπίζουν πανικό ως προς την κατάσταση της χώρας «θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει από τη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές».

Επίθεση στη ΝΔ πάντως εξαπέλυσε και ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως κάποιοι «παριστάνουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με το μνημόνιο, θέλουν να ξεχνάνε τις επιτηρήσεις στις οποίες μας έβαλαν, το δημόσιο χρήμα που σπατάλησαν παντού και ότι το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε επί ημερών τους». Υποστήριξε δε, ότι η ΝΔ «θα έπρεπε να είχΕ το θάρρος να το υπογράψει η ίδια το Μνημόνιο και κατόπιν να προχωρήσει σε εκλογές, όπως έπραξε η απελθούσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας».