Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κ. Μαρκόπουλου, με σημείο αιχμής τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Ο κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι ετοιμάζει «ένα προκλητικό ‘πριβέ’ Δημόσιο, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ».

Ads

«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο συναντάει την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος στην παρέμβασή του και κατήγγειλε ότι η «διαφάνεια πάει περίπατο».

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτήθηκε αν οι εν λόγω ΜΚΟ είναι πιστοποιημένες ή ιδρύθηκαν τώρα με προφανή σκοπό, καθώς και αν προβλέπεται στο καταστατικό τους η δυνατότητα για πρόσληψη προσωπικού.

«Είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να δέχεται υποδείξεις και πίνακες εργαζομένων από ΜΚΟ;», τόνισε.

Ads

Τέλος, επισήμανε ότι μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και την αποκλειστική ευθύνη να έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΑΣΕΠ και «όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ».