Επανάσταση από το λαό και τη δημιουργία ανεξάρτητης κυβέρνησης πρότεινε, στη διάρκεια της ομιλίας του στα Προπύλαια στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πανεπιστημιακών, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ads

Χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο «σύμβαση που έγινε πίσω από την πλάτη του λαού», ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι πρέπει να μαζευτούν τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες και να απαιτήσουν την ακύρωσή του.

Αναφερόμενος στα περί συναίνεσης και ειδικότερα τις πιέσεις της Ε.Ε. σημείωσε: «Τι είδους εθνική ενότητα θα ήταν αυτή όταν μένει απέξω το 70% του ελληνικού λαού. Θέλουν συναίνεση με τυφλή υπακοή στην τρόικα».

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ανέφερε πως έχει μπει στο σφυρί όλη μας η περιουσία, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να αγοράσουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι. «Θα είμαστε ένας λαός ξένος στη χώρα του. Αυτό δεν το πάθαμε ούτε με τη γερμανική κατοχή. Φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της χώρας μας στους ξένους και στην εσχάτη προδοσία», τόνισε.

Ads

Μιλώντας στη συνέχεια, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης σημείωσε πως «Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται μέτρα σωτηρίας εμείς βουλιάζουμε πιο πολύ στο βάλτο της απελπισίας».