Μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχουν στο εξής στις παρελάσεις, καθώς, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών, αποφασίστηκε να καταργηθούν οι μετακινήσεις μηχανοκίνητων μονάδων για συμμετοχή στις παρελάσεις.

Ads

«Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές», σημειώνοντας ότι ενημέρωσε σχετικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H πρώτη αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη: «Από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια δικαιολογία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών».