«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Παράλληλα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, τόνισε ότι «οι τράπεζες και όχι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη τους».

Ads

Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντινου προανήγγειλε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε στον επίτροπό τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση.

Τέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωπαικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής, ο Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι «δεν πρέπει να θυσιάσετε το μέλλον για το παρόν», και απευθυνόμενος στους βουλευτές των κομμάτων τόνισε ότι «πρέπει να ε στους πολίτες ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν προστατεύουν το μέλλον».

Ads

Αναφερόμενος στις τράπεζες υποστήριξε ότι πρέπει να «αποτίσουμε φόρο τιμής» στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, που παίζει τόσο καλά το ρόλο της, ενώ σημείωσε ότι ορισμένες τράπεζες κάνουν λάθη, αλλά τόνισε πως «χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει χρηματοδότηση».