Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, προσωπικά, κάνει με δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας τον ότι μετατρέπει τη Νέα Δημοκρατία σε «απόκομμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ».

Ads

«Ο κ.Σαμαράς με τη χθεσινή του ομιλία έκανε ένα ακόμη βήμα στην πορεία συρρίκνωσης της Νέας Δημοκρατίας από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης» αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής και πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι:

«Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεοκοπία της πατρίδας τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης. Και τις μεν ύβρεις του για τη δική μου υπεύθυνη στάση τις αντιπαρέρχομαι, οφείλω όμως να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη πολιτική του που έχει ήδη οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες. Πιστεύω όμως ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, σ’ αυτή την κρίσιμη για την σωτηρία της χώρας στιγμή, απαιτούν να έχουν ρόλο και λόγο. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν απαθείς και αδρανείς αυτή την καταστρεπτική πορεία».

«Η ιδεολογία του κόμματος ήταν και παραμένει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός» υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι ο κεντρικός ιδεολογικός άξονας της ΝΔ από τη στιγμή που το κόμμα ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ads

«Η όδευση Σαμαρά κινείται και εκινείτο ανέκαθεν εντός της κοίτης του Καραμανλισμού. Πιστεύετε ότι επί Κώστα Καραμανλή η ΝΔ ήταν εκτός κοίτης Καραμανλισμού;» διερωτήθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι και σήμερα αλλά και πριν την εκλογή Σαμαρά, «όλοι κινούμεθα σταθερά στην ιδεολογική κοίτη του Καραμανλισμού».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη είπε ότι δεν έχει γνώση των δηλώσεων και δεν έκανε κάποιο σχόλιο. «Θα πω, όμως, ότι η υποψηφιότητα του κ.Σαμαρά κινητοποίησε και συσπείρωσε ευρύτατες μάζες του λαού. Η πορεία του δε στο πηδάλιο της κεντροδεξιάς παράταξης προχωρά τη διαδικασία συσπείρωσης» συμπλήρωσε.

Αργότερα, κύκλοι της ΝΔ που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη έλεγαν πως «είναι άνευ σημασίας».