Εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αναφορικά με τις επίμαχες δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης «κάρφωσε» την απογραφή Αλογοσκούφη, επί κυβέρνησης Καραμανλή, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

Ads

Μιλώντας στο ρ/σ Flash, υποστήριξε πως «όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη».

Ο κ. Μιχελάκης εξομοίωσε τις δύο περιπτώσεις, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να λάβει οικονομικά μέτρα αλλά εκείνος του απάντησε: «ασ’ το για αργότερα».

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ παρείχε στήριξη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, αν και αναγνώρισε την ύπαρξη λαθών και παραλείψεων. «Γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι τα «πυρά» δεν στόχευαν στον τέως πρωθυπουργό.

Ads

Συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη αντέδρασαν άμεσα, τονίζοντας ότι η απογραφή των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Δεν έχει εκδηλωθεί έως τώρα κάποια αντίδραση από το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ως προς τις σημερινές δηλώσεις Μιχελάκη. Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, κύκλοι της ΝΔ χαρακτηρίζουν τη δημοσιονομική απογραφή ως «ιστορικό λάθος».