Παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, μέλη της κίνησης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», καθώς και Αντιρρησίες Συνείδησης, επιδιώκοντας να «θίξουν το θέμα της Ελευθερίας σε συνάρτηση με τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία».

Ads

Με μια «δυναμική, αλλά μη βίαιη» κινητοποίηση, όπως την αποκαλούν οι διοργανωτές, θέλησαν να εκφράσουν αυτoύς που αγνοούνται ως «αόρατοι»: «όλους εμάς που θέλουμε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, όλους εμάς που επιθυμούμε καλύτερη παιδεία και όχι περικοπές 200 εκατομμυρίων, όλους εμάς που πιστεύουμε πως η καλύτερη Άμυνα είναι η Εκπαίδευση, η Υγεία και η Ποιότητα Ζωής».

Ντυμένοι στα άσπρα και φορώντας μάσκες στο πρόσωπο, οι συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα. Μεταξύ των συνθημάτων, περιλαμβάνονταν: «Ελευθερία από το βάρος των αμυντικών δαπανών», «Ελευθερία στο 20% των Ελλήνων που είναι φτωχοί», «Ελευθερία από το πετρέλαιο. Ναι στις ΑΠΕ», «Ελευθερία από την απογοήτευση», «Ελευθερία από τη βία», «Ελευθερία από τα δάνεια. 2 στα 3 νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα», «Ελευθερία από την ξενοφοβία».