Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά για τους Αγανακτισμένους σε όλη την Ελλάδα, την επομένη της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής συγκέντρωσης στην Αθήνα, που ταρακούνησε για τα καλά τα θεμέλια της Βουλής και του πολιτικού συστήματος. Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος η σημερινή, με τη συμμετοχή οικονομολόγων και αναλυτών, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για μια εναλλακτική αντιμετώπιση της κρίσης.

Ads

Η συγκίνηση που προκαλεί η πρωτοφανής και υγιέστατη έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης κατά του πολιτικού συστήματος και του μνημονίου, δε θα μπορούσε παρά να βγάλει για 13η συνεχόμενη μέρα δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του κινήματος «Άμεση Δημοκρατία Τώρα!», οι Αγανακτισμένοι δραστηριοποιούνται σε 53 πόλεις της χώρας, ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν ενόψει της κατάθεσης του μεσοπρόθεσμού προγράμματος.

Αθήνα

Όπως αποφασίστηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, από τις 19:00 σήμερα πραγματοποιείται μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με την Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους.

Ads

Στη διαβούλευση συμμετέχουν ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλύοντας τους όρους της δανειακής σύμβασης και ειδικότερα τα μέρη της που η κυβέρνηση επέλεξε να αποκρύψει από τον λαό, καθώς και οι οικονομολόγοι κκ. Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπτύσσοντας προτάσεις αντιμετώπισής του δημοσίου χρέους, και των προβλημάτων της οικονομίας.

«Αποφασίσαμε να παρίστανται μόνο απόψεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο για το λόγο ότι ο χαρακτήρας του κινήματός μας είναι σαφώς αντιμνημονιακός. Οι υποστηρικτές του μνημονίου είχαν και έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα δημοσιότητας και την άνεση χρόνου για να αναπτύξουν τις απόψεις τους», αναφέρει η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις πάνω στο θέμα από τον παρευρισκόμενο κόσμο, έτσι ώστε να προκύψει μία συζήτηση για τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, και να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις για την κλιμάκωση των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων.

Επιπλέον, η Λαϊκή Συνέλευση εξέδωσε δήλωση σχετικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέροντας τα εξής: «Ως λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος εκφραζόμαστε μόνο μέσα από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά μας. Όσοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι μας εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές τους απόψεις».

Θεσσαλονίκη:

new TWTR.Widget({ version: 2, type: ‘search’, search: ‘#m25gr OR #25mgr OR #skg’, interval: 6000, title: ‘το κίνημα των “αγανακτισμένων” στο twitter’, subject: ‘#m25gr #25mgr #skg’, width: 440, height: 600, theme: { shell: { background: ‘#2c331c’, color: ‘#ffffff’ }, tweets: { background: ‘#ffffff’, color: ‘#444444’, links: ‘#8cb638’ } }, features: { scrollbar: true, loop: true, live: true, hashtags: false, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: ‘default’ } }).render().start();

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος, Κυριακή 5/6/2011

1ο Ψήφισμα
Κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από την παραμονή της ημέρας κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου (14/06), να φτιαχτεί ομάδα που θα την οργανώσει, να κλείσουν Σχολεία, Σχολές Εργοστάσια, Καταστήματα, Υπηρεσίες. Γενική Απεργία.

ΥΠΕΡ

2ο Ψήφισμα
Κάλεσμα στις άλλες πόλεις για πανελλαδικό συντονισμό στις 12/06 στο Σύνταγμα. Για ένα συλλαλητήριο του 1.000.000.

ΥΠΕΡ

3ο Ψήφισμα
Να δημιουργηθεί ανοιχτή ομάδα για να συντονίσει τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς.

ΥΠΕΡ

4ο Ψήφισμα
Να δρομολογήσει η νομική ομάδα δράσεις. Να μοιράσει για το τι λέει η δανειακή σύμβαση

ΥΠΕΡ

5ο Ψήφισμα
Να ζητήσουμε δημοψήφισμα σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο και Συλλογή υπογραφών γι αυτό

ΚΑΤΑ

6ο Ψήφισμα
Να σταλεί αίτηση στο ΜΕΤΡΟ, ώστε να λειτουργήσει όλη τη νύχτα της 15ης Ιούνη.

ΥΠΕΡ