Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη ΠΑΣΟΚογενών χώρων, όπως δήλωσε («Δημοκρατική Συνεννόηση» κ.α.), αλλά και του ΣΥΝ. Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Γιάννης Δημαράς.

Ads

Παρά τις αντιδράσεις από το Αριστερό Ρεύμα και τη νεολαία, η ηγεσία του ΣΥΝ αποφάσισε να στηρίξει τελικά τον εργατολόγο και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής με δύο ψηφοδέλτια, με επικεφαλής τους Αλέκο Αλαβάνο και Αλέξη Μητρόπουλο.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ευχαρίστησε τις τρεις ΠΑΣΟΚογενείς ομάδες «Νέος Αγωνιστής», «Δημοκρατική Συνεννόηση» και «Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους». Ακόμη ευχαρίστησε για τη στήριξή της την Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε, τη μάχη για τη Περιφέρεια Αττικής θα τη δώσει «μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι αντίθετα στο Μνημόνιο και στην αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, μαζί με τους σοσιαλιστικούς φορείς που αποφάσισαν ομόφωνα την κάθοδό μας για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Προόδου, μαζί με το ΔΗΚΚΙ, μαζί με όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, που θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες να πορευτούμε μαζί».

Ads

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός του, όπως τους παρουσίασε, είναι «η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος, η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινοχρήστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων, η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών και τέλος η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας.»

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε και ο βουλευτής, διεγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς. «Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με απόλυτο σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αξίες, που μας εμπνέουν και υπηρετούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ήρθε η ώρα που όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο της υποτέλειας, ΟΧΙ στην αλαζονεία της εξουσίας, Όχι στις όποιες προσωπικές ματαιοδοξίες και κενόδοξες επιδιώξεις», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως «όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΝΑΙ και να διατρανώσουμε την απόφαση μας για μια πορεία έντιμη, διάφανη και δημιουργική. Είναι η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ: είμαστε παρόντες και έτοιμοι να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για μια καλύτερη Ελλάδα!».