Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεων σε κοινοτικές χώρες με χαμηλή φορολογία θα είναι η απάντηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην αύξηση των φόρων και δεν δώσει αναπτυξιακά κίνητρα για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ads

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, «Οι μικρές επιχειρήσεις αγγίζουν τα όρια αντοχής τους» και η πραγματικότητα που επικρατεί αναφορικά με αυτές, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, αποτυπώνεται στην έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος για την πορεία της πραγματικής οικονομίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η πιθανότητα 1 στις 5 επιχειρήσεις (ποσοστό 20,9%) να οδηγηθεί σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που μεταφράζεται σε συνολικά 175.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του 2011. Την ίδια στιγμή, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2011. (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί)