Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μετά τη σημερινή 24ωρη πανυγειονομική απεργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Ads

 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν πάνω από 3000 υγειονομικοί από τα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς και φορείς και χρήστες των υπηρεσιών των νήσων Νάξου, Λήμνου, Ικαρίας διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων τους.
 
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπία τους και ο Διευθυντής του γραφείου του, τους ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου επιμένει στη διασύνδεση των νοσοκομείων.
 
Οι υγειονομικοί έκαναν πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι «για τις κυβερνητικές πολιτικές που επιβάλλονται από την τρόικα περιλαμβάνοντας αυστηρή λιτότητα και μείωση των κοινωνικών δαπανών».
 
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «οι Δαπάνες Υγείας και Πρόνοιας είναι στο στόχαστρο των ελεγκτών της τρόικας και πως σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας επιχειρούν να Συρρικνώσουν – Καταργήσουν Νοσοκομεία να συγχωνεύσουν κλίνες, κλινικές και οργανικές θέσεις με την έκδοση Νέων Οργανισμών οδηγώντας σε απολύσεις υγειονομικούς υπαλλήλους».
 
Τονίζει ακόμη πως τα νοσοκομεία «αποδεκατίστηκαν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, την εργασιακή εφεδρεία», κατηγορώντας τους αρμόδιους πως επιχειρούν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων με μετακινήσεις υπαλλήλων σε μεγάλες αποστάσεις και όχι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 
Αναφέρει ακόμη πως τα νοσοκομεία «εξαιτίας της ελλειμματικής επιχορήγησης αναστέλλουν βασικές λειτουργίες αντιμετωπίζοντας ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, προϊόντα διατροφής κ.ά., ενώ οφείλονται δεδουλευμένα νυκτερινά, αργίες αρκετών μηνών (του τρέχοντος και προηγούμενων ετών)».