Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια της τελετής κατάθεσης στεφάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου σε διάφορες περιοχές όπως στο Λουτράκι, την Κοζάνη, την Καστοριά και την Περαχώρα. Στο Λουτράκι μάλιστα σημειώθηκε και συμπλοκή σώμα με σώμα μεταξύ πολιτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

 
Στην Κοζάνη επικράτησε ένταση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μέλη του ΚΚΕ, λίγο πριν αρχίσει η τελετή της κατάθεσης στεφανιών αντέδρασαν και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας «έξω οι ναζιστές».
 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο χώρο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή.
 
Τελικά, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι. Όπως έγινε γνωστό, είχε δημοσιοποιήσει από μέρες την πρόθεσή της να καταθέσει στεφάνι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάνθηκε ότι με βάση το πρωτόκολλο μπορεί να καταθέσει. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, μέλη ομάδας Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.
 
Στη Περαχώρα πολίτες αποδοκίμασαν τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιο Μπούκουρα των ώρα που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων.

Στο Λουτράκι ο ίδιος βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος δέχτηκε εκ νέου αποδοκιμασίες. Μάλιστα ένας νεαρός έτρεξε και του άρπαξε το στεφάνι πριν προλάβει να το καταθέσει. Ακολούθησε συμπλοκή σώμα με σώμα, ενώ ο κόσμος συνέχιζε τις αποδοκιμασίες. Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Ads

Αποδοκιμασίες κατά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής υπήρξαν και στην Καστοριά, αλλά και στα Τρίκαλα, όπου μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων αντάλλαξαν συνθήματα με μέλη της Χρυσής Αυγής.