Με σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων αποφάσισε να απαντήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, στο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Ads

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την προσεχή Πέμπτη 14 Οκτωβρίου με 24ωρη Πανελλαδική Πανσιδηροδρομική Απεργία. Πρόκειται βέβαια για την ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με την ΠΟΣ θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες και κυμαινόμενες απεργίες σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν αργότερα.

Η ΠΟΣ απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου, καθώς όπως υποστηρίζει καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία και καταργεί συλλογικές συμβάσεις, μισθολόγιο και κανονισμούς εργασίας.

Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, σημειώνει ότι μια χώρα σε κρίση που περικόπτει τα δώρα για να εξοικονομήσει ένα δις ευρώ δεν επιτρέπεται την ίδια στιγμή να καλείται να πληρώσει 1,2 δις ευρώ για να καλύψει το έλλειμμα του ΟΣΕ για ένα χρόνο. Όπως τόνισε με τις προοπτικές αυτές, ο σιδηρόδρομος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκατάργησή του, στο κλείσιμο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική καθώς και στις απολύσεις εργαζομένων.

Ads