Προς διάσπαση -ή αποχώρηση της παπανδρεϊκής πτέρυγας- μοιάζει να οδηγείται το ΠΑΣΟΚ, μετά την διαρροή στο αυριανό «Πρώτο Θέμα» των εκθέσεων ελεγκτικών εταιρειών που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν το.. χρεοκοπημένο ταμείο του κόμματος.

Ads

Κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρόσφατες καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, η εφημερίδα δημοσιεύει αναλυτικά στοιχεία που στρέφονται ευθέως εναντίον προσωπικά του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με το κύριο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ έφτασαν από τα 12 εκατομμύρια ευρώ της εποχής Κώστα Σημίτη, στα 120 εκατομμύρια ευρώ, την περίοδο 2004-2012 που ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στην ηγεσία του.

Το «Πρώτο Θέμα» κάνει λόγο για «συγκλονιστικά στοιχεία», όπως 4,6 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα από «κουπόνια που αγνοούνται», για 2,2 εκατ. «μαύρη τρύπα» για τις ανάγκες του γραφείου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον οποίο χρεώνονται και 160.000 ευρώ για το κόστος του γυμναστηρίου της Ιπποκράτους. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακόμα και σήμερα τις δόσεις (leasing) για το αυτοκίνητο Lexus του κ. Παπανδρέου καθώς και τις βενζίνες, «αφού κάθε μήνα φτάνει σχετικό τιμολόγιο στην Ιπποκράτους».

Ads

Αναφέρει επίσης ότι χωρίς παραστατικά διακινήθηκαν τεράστια ποσά από στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου:

-Η ιδιαιτέρα του Κατερίνα Καλογεροπούλου έλαβε, υπογράφοντας μια υποτυπώδη φόρμα, 1,411 εκατ. για «ανάγκες γραφείου προέδρου».

-ο Νίκος Αθανασάκης συνολικά 800.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 300 χιλιάδες «ένα μόλις μήνα πριν παραδώσει ο κ. Παπανδρέου την αρχηγία στον κ. Βενιζέλο».

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι ο πρώην γενικός διευθυντής και υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, «ήταν εκείνος που ενέκρινε τις δαπάνες πάσης φύσεως, συχνά σε μπακαλόχαρτα».

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει στο δημοσίευμα.