Μετά τους μετανάστες και τους χρήστες ναρκωτικών, φαίνεται πως επόμενος στόχος είναι οι άστεγοι της Αθήνας. Σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη για όλους», η αστυνομία προσαγάγει αστέγους για έλεγχο στοιχείων, τους μεταφέρει στην Αμυγδαλέζα και σε απομακρυσμένα αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει.

Ads

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας, Χρ.Προβέζης, «περισσότεροι από 10 άστεγοι, οι οποίοι κοιμούνται στο ιστορικό κέντρο -από την Ομόνοια μέχρι του Ψυρρή- μιλούν για την προσαγωγή τους».
 
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε τους αστέγους στο ΚΕΑΔΑ (Κέντρο Αστέγων Δήμου Αθηναίων) και υποστηρίζει ότι «ορισμένοι άστεγοι λένε ότι τους μάζεψαν από την πλατεία Κουμουνδούρου και την οδό Πειραιώς και ακολούθως μεταφέρθηκαν, για έλεγχο στοιχείων, στα αστυνομικά Τμήματα Ωρωπού, Αμυγδαλέζας, Βάρης και Ελληνικού, όπου οι αστυνομικοί τους εγκατέλειψαν μετά το σχετικό έλεγχο».
 
Στις καταγγελίες τους προς την «Αλληλεγγύη για όλους», οι άστεγοι αναφέρουν επίσης ότι «χάθηκαν τα ρούχα, οι κουβέρτες και τα στρώματα», πιστεύοντας ότι «τα πέταξαν οι αστυνομικοί». Για την εξαφάνιση των αναγκαίων ειδών για την επιβίωσή τους, διαμαρτύρονται και άστεγοι της περιοχής Νέου Κόσμου.
 
Επίσης ο υπεύθυνος για το συσσίτιο αστέγων που διοργανώνει η Ευαγγελική Εκκλησία
ενημέρωσε χθες την Πρωτοβουλία ότι δεν προσήλθαν στο συσσίτιο ορισμένοι από τους αστέγους, οι οποίοι μετείχαν καθημερινά.