Θύμα εκμεταλλευτών που την ανάγκαζαν να εκδίδεται, κακοποιώντας την συστηματικά, έπεσε 36χρονη Βουλγάρα μετανάστρια, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στο Κρυονέρι Ροδόπης και στο χωριό Προσκυνητές του Δήμου Μαρώνειας της Κομοτηνής. Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», από τους απανωτούς βιασμούς, η άτυχη γυναίκα υπέστη σοκ και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ads

Η ψυχίατρος του νοσοκομείου διαπίστωσε «αποσυνδετική αμνησία» από τους ομαδικούς βιασμούς τους οποίους υπέστη και από την άθλια κακομεταχείριση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την καθημερινή εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας. Μάλιστα δράση ανέλαβε και η αντιδήμαρχος Μαρώνειας, Τασούλα Γιαρίμη, που σε συνεννόηση με την ψυχολόγο-ψυχίατρο του νοσοκομείου Κομοτηνής Ε. Κανιώτη, αλλά και με την κοινωνική υπηρεσία του εκεί δήμου προσπαθούν να της εξασφαλίσουν διαμονή σ’ ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

Η γ.γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης Δώρα Κόκλα και η γ.γ. Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη δήλωσαν πως θα προβούν σε συγκεκριμένες δράσεις για την αποκατάσταση της άτυχης γυναίκας. Σε νομικό επίπεδο η υπόθεση θα ερευνηθεί περαιτέρω και αναμένεται να γίνουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες που οδήγησαν την οικονομική μετανάστρια σ’ αυτό το σημείο.

Ads