Περισσότεροι από 3.000 εργάτες γης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 28 Απριλίου στην πλατεία Νέας Μανωλάδας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στην εργασία και για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στα περιστατικά ρατσιστικής βίας που σημειώθηκαν στα φραουλοχώραφα της περιοχής. Μαζί τους βρέθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από το Πύργο, τη Πάτρα και τη Αθήνα. Φωτορεπορτάζ: Άννα Αμπάτη

Ads

 
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μίλησαν οι Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Γιάννης Γιαννόπουλος, πρόεδρος  ΕΛΜΕ Πύργου, Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων, Δημήτρης Δεσύλλας, περιφερειακός  σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση Μεταναστών Εργατών και Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Αριφ Ραχμάν, Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Ελλάδος, Νεκτάριος  Χαϊντάρ, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, Γιάννης Σεφερλής δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Δήμου, ΚΕΔΔΕ.
Τη στήριξη της στην κινητοποίηση δήλωσε η Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.
 
image

Μάλιστα, πάνω από 1.000 μετανάστες συμπλήρωσαν την αίτηση για εγγραφή στην Ένωση Μεταναστών Εργατών, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατάθεση αιτήσεων για έκδοση αδειών παραμονής σε όλους τους μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια της Ν. Μανωλάδας.
 
image

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία των διαμαρτυρόμενων μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρτας, με σύνθημα «θέλουμε χαρτιά και ελευθερία».

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image