Με τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παλαιοκρασά και του πρώην προέδρου του ΤΣΕΥΠ Δημήτρη Μυρογιάννη ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων. Το πόρισμά της αναμένεται να παραδοθεί αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ads

Σημειώνεται ότι στην Εξεταστική είχε κληθεί να καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του ταμείου φαρμακοποιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε προς τα μέλη της επιτροπής, με σχετική επιστολή του, ότι θα κινηθεί νομικά κατά των πρώην μετόχων της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» Σοφοκλή Πρινιωτάκη και Γιώργο Αποστολίδη για όσα έχουν καταθέσει σε βάρος του.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του κ. Παλαιοκρασά, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι «αποκάλυψε πως τον Απρίλιο του 2006 ήρθαν στο γραφείο του οι δύο φίλοι, Δεμέστιχας και Αποστολίδης και του πρότειναν την ίδρυση της Synergy Bank με συνεισφορά από την Ακρόπολις του ποσού των 10 εκ ευρώ».

Ads

Όπως ανέφεραν, ο κ. Παλαιοκρασάς σημείωσε ότι δέχθηκε να συμμετέχει στην υπό ίδρυση τράπεζα, ενώ τρεις μήνες αργότερα ο κ. Δεμέστιχας διορίστηκε πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικότερα με απόφαση του τότε υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη.

«Προκύπτει αβίαστα το ερώτημα εάν τους δύο φίλους, Δεμέστιχα και Αποστολίδη, ένωσε περαιτέρω στις κοινές επιδιώξεις τους μια, κατά σατανική σύμπτωση, έμπνευση του κ.Τσιτουρίδη ή μια άνωθεν εντολή του Μαξίμου», επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΤΣΕΥΠ Δ. Μυρογιάννη, οι ίδιοι βουλευτές υποστήριξαν ότι «αποκάλυψε πως είχε συγκληθεί συνάντηση των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων υπό τον τότε υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη,στην οποία εκπρόσωποι του υπουργείου, τους νουθέτησαν να μην αφήνουν τα αποθεματικά των ταμείων τους να «κάθονται», αλλά να τα επενδύουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για να βοηθούν το κράτος».