Να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία ζητούν με αιτήσεις τους οι 300 αστυνομικοί που ανήκουν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλοντας ότι δέχονται εσωτερικό «πόλεμο» από την ομάδα ΖΗΤΑ.

Ads

Αφορμή για το μαζικό αίτημα για μετακίνηση στάθηκε η καταγγελία ενός οδηγού λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ, ο οποίος κατέθεσε ότι πριν από τον τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου, του επιτέθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μετά από άσεμνες χειρονομίες που τους έκαναν οι επιβάτες.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια, όπου -όπως υποστηρίζουν- δεν αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε. Οι δύο συνάδελφοί τους της ομάδας ΖΗΤΑ επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του οδηγού του λεωφορείου, γεγονός το οποίο οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ αποδίδουν σε εμπάθεια. Υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η υπηρεσία τους υποβάθμισε την ομάδα ΖΗΤΑ.

Επιτελείς της ΕΛΑΣ κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ η οποία δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων.

Ads