Για μείωση των φαρμακευτικών δαπανών κατά 1,5 δις το 2011 έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον νέο προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας. «Ευέλικτες μορφές εργασίας» προβλέπει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά τις συμβάσεις, σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη.

Ads

Η Λούκα Κατσέλη ήταν η τελευταία υπουργός που συνάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τη κατάρτιση των προϋπολογισμών των υπουργείων και του κρατικού προϋπολογισμού 2011.

Πριν από τη συνάντηση με την Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί κλιμάκιο στελεχών του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να επαναξιολογήσουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.

Παράλληλα, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου «The Big HR Debate», «το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας είναι πολύ υψηλό».

Ads

Από το ίδιο βήμα, η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά τις συμβάσεις και το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όπως Σημείωσε ο νόμος «θα προβλέπει ευέλικτες μορφές εργασίας με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις -και ιδίως στις μικρές- να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κρίσης, δίχως όμως να επιτραπεί η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Επιπλέον, η Λούκα Κατσέλη τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και το Υπουργείο Εργασίας και ανέπτυξε το σύνολο των πολιτικών που προωθεί αυτή την περίοδο το Υπουργείο. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα από επιχειρήσεις για ένταξη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ «διασφαλίζουν περίπου 150.000 θέσεις εργασίας».