Η Γαλάτεια Μανέ, δικηγόρος και ειδική συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη,  με υπόμνημα που κατέθεσε στους Οικονομικούς εισαγγελείς φέρεται να ανατρέπει την κατάθεση του Ιωάννη Διώτη.

Ads

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Γαλάτεια Μανέ φέρεται να αναφέρει πως ποτέ δεν κατέστρεψε το USB που της είχε δώσει ο Ιωάννης Διώτης για να αντιγράψει, ανατρέποντας τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Σκάι, στο υπόμνημά της φέρεται να αναφέρει πως έπειτα από σχετική εντολή του Ιωάννη Διώτη πήγε στο γραφείο του, αντέγραψε σε ένα λάπτοπ το περιεχόμενο του αρχικού USB, και στη συνέχεια αντέγραψε το νέο στικάκι.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς πως είχε ζητήσει από την κυρία Μανέ να του δείξει πως να καταστρέψει το αντίγραφο, όπως και έκανε, προκείμενου να υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο στο ΣΔΟΕ.
 
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο Σκάι, και νέα πραγματογνωμοσύνη, αυτή τη φορά σε πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν πρόσφατα απο το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, διέταξαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τη λίστα Λαγκαρντ.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη που ανατέθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και αφορούσε στο στικάκι, δεν απέδωσε σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της έρευνας – της Δικαιοσύνης και της Βουλής- που αφορά την αλλοίωση του περιεχομένου της λίστας με την αφαίρεση συγκεκριμένων στοιχείων.