Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 70.000 άτομα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, όπου απηύθυνε ομιλία η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Ads

Στην ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα» και πως «οι λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο μόνο για τους καπιταλιστές. Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν μια ζωή».

Κατηγόρησε ακόμα το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την κομουνιστική ιδεολογία: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω καθώς ετοιμάζει νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης με το παραπλανητικό και εκβιαστικό ερώτημα στο λαό, στο ΚΚΕ: “Σέβεστε και υπακούετε το Σύνταγμα, ναι ή όχι;”.

Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν και τις συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η κ. Παπαρήγα σχολίασε ότι «ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία με την Τουρκία, παραδίνοντας στο ΝΑΤΟ την άμυνα ελληνικών νησιών».

Ads

Απαντώντας δε στο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «θολή και βερμπαλιστική πρόταση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη λεγόμενη ενότητα της Αριστεράς».

Τέλος, σημείωσε ότι «για τη βρόμικη δουλειά, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την προβοκατόρικη δράση του ΛΑΟΣ, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει τον κομουνισμό».