Μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις των μελών του Μετώπου στο λιμάνι του Πειραιά, στην είσοδο μεγάλων ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος αλλά και στην Ακρόπολη, υπέβαλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, το κόμμα Δράση, του οποίου ηγείται ο Στέφανος Μάνος.

Ads

Σχολιάζοντας τις δράσεις του ΠΑΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «Θα πρέπει κάποτε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επειδή όλες αυτές οι δράσεις του ΠΑΜΕ γίνονται εν ονόματι μιας ψευδεπίγραφης προστασίας των εργαζομένων, σας ενημερώνω ότι ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν».

Η μείωση της τουριστικής κίνησης δεν σημαίνει μόνο μείωση των κρατικών και επιχειρηματικών εισοδημάτων, αλλά και μείωση θέσεων εργασίας, «κάτι που θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας και να γίνουμε πάρα πολύ αυστηροί, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδους ζητήματα» εξήγησε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι στη συνεργασία που είχε χθες με την υφυπουργό Τουρισμού Ά. Γκερέκου, δηλώθηκε ότι έχουν ακυρωθεί πολλές χιλιάδες κρατήσεων γι’ αυτό το χρονικό διάστημα από χώρες εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21/04 μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – Στέφενσον, τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν στον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, εμποδίζοντας την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία με προορισμό τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες. Επρόκειτο για κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί για το Ασφαλιστικό.

Ads

Στις 04/05 μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ανάρτησαν στον βράχο της Ακροπόλεως πανό τα οποία έγραφαν σε ελληνικά και αγγλικά το σύνθημα: «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε».