Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (ΕΒU/European Broadcasting Union), στους οποίους τόνισε πως θέση του κόμματος είναι η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για «ζήτημα δημοκρατίας».

Ads

 
Στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε πως «όποιος  επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει και την ευθύνη. Ας αναλάβουν, λοιπόν, την ευθύνη τους».  
 
«Με επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και η διευθύντρια της ΕΒU προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη  και την συμπαράστασή τους, όχι μονό  προς στους  δημοσιογράφους και γενικότερα τους εργαζόμενους στην ελληνική ραδιοτηλεόραση, αλλά και προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί θεωρούν ότι το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης  είναι ζήτημα που πλήττει τη δημοκρατία, πλήττει την επικοινωνία, την ενημέρωση, την πολυφωνία», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε πως θέση της ΔΗΜΑΡ είναι η επαναλειτουργία της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης και παράλληλα η προώθηση των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων, του εξορθολογισμού και της αντιμετώπισης των «προβλημάτων που προσδιορίζουν διαχρονικά τη λειτουργία της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης».
 
Όπως τόνισε «είναι άλλο πράγμα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις, ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ και τελείως διαφορετικό ζήτημα το μαύρο στην εικόνα».
 
«Η ΔΗΜΑΡεπιμένει ότι πρέπει  να επαναλειτουργήσει η ραδιοτηλεόραση και να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις  που πράγματι αναδιαρθρώνουν την ΕΡΤ προκειμένου να υπηρετηθεί  η αποτελεσματικότητα, η πολυφωνία , η απομάκρυνση του κομματισμού από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για μας είναι υπόθεση δημοκρατίας και ως ζήτημα δημοκρατίας το  αντιμετωπίζουμε», κατέληξε.