Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών σε όλη τη χώρα παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη άμεση μετατροπή μιας φυλακής, ή των Τρικάλων ή του Δομοκού ή του Μαλανδρίνου, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ads

 
Παράλληλα ανακοίνωσε την ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές κ.α.
 
Επιπλέον το ΣΔΟΕ θα ελέγξει λογαριασμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ή ελέγχονται για ποινικά αδικήματα ή για σοβαρά πειθαρχικά, όπως εισαγωγή ναρκωτικών και όπλων στις φύλακες, ενώ το ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνεται στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα.

 
Επίσης ο Αντώνης Ρουπακιώτης ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο από το υπουργείο η μετατροπή ενός στρατοπέδου σε φυλακή όπου θα κρατούνται όσοι είναι έγκλειστοι για οικονομικά εγκλήματα, πλην των επικίνδυνων κρατούμενων και των βαρυποινιτών.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμη πως προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των ποινών των καταχραστών του Δημοσίου, οι οποίοι θα συμφωνήσουν να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν. «Σπάνε τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον εκείνοι επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που καταχράστηκαν», δήλωσε.