Υποχρεωμένοι να εισέρχονται στη Βουλή μέσω της μαγνητικής πύλης ελέγχου θα είναι πλέον όλοι, ακόμη και τα μέλη της κυβέρνησης. Τη Δευτέρα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να μπει με όπλο στη Βουλή αλλά έγινε αντιληπτός από φύλακα που τον εμπόδισε.

Ads

Το μεσημέρι η φρουρά του Κοινοβουλίου περιόρισε τη διέλευση στην καλούμενη «είσοδο των υπουργών» μόνο μέσω της μαγνητικής πύλης, που μπορεί να εντοπίζει και να προσδιορίζει μεταλλικά αντικείμενα.
 
Πλέον, όχι μόνο συνεργάτες και υπάλληλοι αλλά και υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός, θα είναι υποχρεωμένοι να εισέρχονται περνώντας από τον έλεγχο.
 
Σημειώνεται, ότι οι μαγνητικές πύλες καλύπτουν όλες τις εισόδους στο Κοινοβούλιο.
 
Τη Δευτέρα, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέροντας:

«Με αφορμή την απόφαση του προεδρείου για την απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε μέλη του Κοινοβουλίου που με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ζητώ την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου».
 
Κύκλοι του προέδρου του Σώματος σημείωναν χθες ότι δεν έχει φτάσει στον κ. Μεϊμαράκη επώνυμη καταγγελία για οπλοφορία μέλους του Κοινοβουλίου εντός της Ολομέλειας.

Στο μεταξύ, η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων του Σώματος συμφώνησε στην ανάγκη αυστηρότερης εφαρμογής του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής, με αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής και την οξεία αντιπαράθεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τον β’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη.
 
Σύμφωνα με κύκλους του κ. Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι ο β’ αντιπρόεδρος χειρίστηκε σωστά την ένταση που προκλήθηκε την Παρασκευή – κάτι που συμμερίστηκαν και οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι, αν και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, διαπίστωσε και «μια κάποια υπερβολή» εκ μέρους του κ. Δραγασάκη. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο, να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη σε συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ads