Αναίρεσε την αρχική της κατάθεση μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. H Ξενούλα Σκουρά υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι το επίμαχο βράδυ δεν υπήρξε καμία έντονη φασαρία «είδα μόνο μια αναστάτωση και ακούγονταν φωνές δυνατότερες του κανονικού». Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να συλληφθεί η μάρτυς και να διωχθεί για ψευδορκία καθώς «εξαφάνισε τα επεισόδια».

Ads

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εφαρμοστεί η αυτόφωρος διαδικασία για την αυτόπτη μάρτυρα αλλά να διαβιβαστεί η κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Ο Α. Κούγιας έκανε λόγο για «στρατευμένους» μάρτυρες και υποστήριξε ότι όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η κ. Σκούρα αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων «πρωταγωνιστές των επεισοδίων, οι οποίοι αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας τους κατηγορούμενους ως ψυχρούς δολοφόνους».

Σήμερα κατέθεσε επίσης και η Άντα Τζορμπατζούδη, μάρτυρας η οποία παρακολούθησε το τραγικό γεγονός από το μπαλκόνι της στην οδό Μεσολογγίου που βλέπει στην οδό Τζαβέλα. Η ίδια ανέφερε ότι έβγαλε αυθαίρετο συμπέρασμα ως προς το σημείο που έπεσε ο Αλέξανδρος και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν είδε τον Αλέξανδρο να πέφτει νεκρός. Είπε ότι είδε κάποιο παιδί να έχει σκύψει, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν επρόκειτο για τον 15χρονο μαθητή.

Ads

Η Άντα Τζορμπατζούδη δεν είχε καταθέσει στην προανάκριση, ωστόσο η μαρτυρία της είχε μεταφερθεί μέσω του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κουζέλη, καθώς ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της, και στη μαρτυρία αυτή βασίστηκαν οι αυτοψίες τόσο για την κατηγορία αλλά και για το συμπέρασμα των ειδικών φρουρών περί εξοστρακισμού της σφαίρας.

Κατά την κατέθεσή της σήμερα, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου της έδειξε το σχεδιάγραμμα της αυτοψίας, το οποίο έχει βασιστεί στα όσα σύμφωνα με την αστυνομία είχε η ίδια υποδείξει, εκείνη υποστήριξε, «ουδέποτε είδα τον Αλέξανδρο να πέφτει, αλλά ένα παιδί να σκύβει, σαν να ήθελε να πιάσει κάτι. Ποτέ δεν είπα ότι το παιδί έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο που μου δείχνετε στο σχεδιάγραμμα». Η Άντα Τζορμπατζούδη ανέφερε σχετικά με τη συνδρομή της στην έκθεση ότι θέλησε απλώς να βοηθήσει. «Πείτε το αφέλεια, αλλά αυτό ήθελα να κάνω, γι’ αυτό ταλαιπωρήθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν κουταμάρα μου». Η κατάθεσή της θα συνεχιστεί αύριο.

Τόσο η υπεράσπιση, όσο και η πολιτική αγωγή ζήτησαν να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο αστυνομικός που συνομίλησε με τη μάρτυρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράστασιν με την κ. Τζορμπατζούδη και έτερο αστυνομικό, ο οποίος επίσης βρισκόταν στον χώρο της αυτοψίας. Ωστόσο, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.