Η ερώτηση που διημέρευσε στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ήταν πώς θα καταφέρει να απαντήσει στο φαινόμενο Ψωμιάδη. Ο Μάρκος Μπόλαρης- αν και απέφυγε να κάνει ευθεία αναφορά στο όνομα του επί 8 χρόνια νομάρχη Θεσσαλονίκης-απάντησε ότι εκείνος εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος και ότι έχει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο και όραμα για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ότι όλα τα «προϊόντα» έχουν ημερομηνία λήξης και ότι ο ίδιος δεν θέλει να παίξει σε έργο, αλλά να παράξει έργο!

Ads

Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, η οποία έγινε μεταξύ τυριού και αχλαδιού σε γνωστό στέκι της Θεσσαλονίκης, ο Μάρκος Μπόλαρης προσπάθησε να δώσει το στίγμα της υποψηφιότητά του. Στο ουζερί έδωσαν το παρόν στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γραμματέας για τα ζητήματα της Περιφέρειας, Γιώργος Γεράκης, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Επίσης παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τον γενικό γραμματέα προστασίας καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο.

Ο βουλευτής Σερρών και πρώην υφυπουργούς Οικονομίας χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση το θεσμό της νέας αιρετής περιφέρειας που φέρνει ο Καλλικράτης, καθώς δημιουργεί τις συνθήκες για απευθείας συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ανέφερε πως βρίσκεται «σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, όχι για να κλείσουν ψηφοδέλτια, αλλά για να πάρουμε μαζί μας τους καλύτερους από όλους τους τομείς της κοινωνίας», στη βάση «ενός προγράμματος, για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη».

Το κέντρο φοβάται την περιφέρεια

«Το πρόκριμα των επερχόμενων εκλογών είναι η διαχείριση και το στέριωμα του θεσμού», υποστήριξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και σχολίασε λέγοντας πως «στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμη και σήμερα το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη, γιατί υπήρχε πάντα ο φόβος του κέντρου προς τις δυνάμεις της περιφέρειας».

Ads

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση υπογραμμίζοντας ότι «δεν φθάνει να λέμε ότι τιμάμε την ψήφο των πολιτών, αλλά και τον ιδρώτα τους. Για τη στήριξη του νέου θεσμού έχει σημασία η διαφάνεια στη διαχείριση, οι καθαροί λογαριασμοί».

Ερωτηθείς για το αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ευκαιρίας καταψήφισης του Μνημονίου, δήλωσε πως «είναι λάθος κριτήριο, να ψηφίσουν οι πολίτες, έχοντας στο μυαλό τους το μνημόνιο».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης(ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)