Σκληρή κριτική στους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, του ΗΛΠΑΠ και του ΗΣΑΠ, που σχεδιάζουν τη δωρεάν επιβίβαση από τις 5 έως τις 8 το πρωί την Τρίτη και την Τετάρτη, ασκεί ο Στέφανος Μάνος. Μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος διερωτάται εάν οι υπάλληλοι ενός σούπερ μάρκετ επέτρεπαν στους πελάτες να ψωνίζουν χωρίς να πληρώνουν, τι θα έκανε η διοίκησή του. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για βάναυση πρόκληση, κατηγορεί τους συνδικαλιστές για θρασύτητα και τις διοικήσεις των μέσων για ανικανότητα και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε απολύσεις.

Ads

«Το προσωπικό των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ τη Τρίτη και την Τετάρτη σχεδιάζει να επιτρέπει τη δωρεάν επιβίβαση του επιβατικού κοινού κατά τις ώρες 5 έως τις 8 το πρωί, που ο περισσότερος κόσµος µετακινείται προς τη δουλειά του. Απέναντι σε αυτή τη βάναυση πρόκληση, οι διοικήσεις ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ σιωπούν. Γιατί όχι άλλωστε; Δικά τους είναι τα λεφτά; Η θρασύτητα των συνδικαλιστών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αλλά και η ανικανότητα των αντιστοίχων διοικήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Αν οι υπάλληλοι μιας αλυσίδας σουπερμάρκετ αποφάσιζαν να επιτρέψουν στους πελάτες να ψωνίζουν από τις 8 έως τις 11 το πρωί χωρίς να πληρώνουν, τι θα έκανε η διοίκηση της αλυσίδας; Τίποτε, κατά το παράδειγμα των διοικήσεων ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ;

Καλώ τον Υπουργό κ. Ρέππα να απολύσει, εδώ και τώρα, τις διοικήσεις και να υποχρεώσει τις εταιρείες να μηνύσουν όσους από τους οδηγούς τολμήσουν να επιτρέψουν τη δωρεάν επιβίβαση του κοινού και αμέσως μετά να τους απολύσουν χωρίς αποζημίωση. Η απεργία είναι δικαίωμα, η απιστία όμως δεν είναι».

Ads