Δυο 25χρονοι λιμενοφύλακες από το Λιμεναρχείο Πάτρας και ένας 24χρονος ελαιοχρωματιστής συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Πάτρα κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος αλλοδαπών, αφγανικής καταγωγής.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι συλληφθέντες μετέβησαν σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διαμένουν πέντε αλλοδαποί στην περιοχή της Μαρίνας του Λιμένα Πατρών και προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, με την απειλή όπλου και μαχαιριών, άσκησαν βία εις βάρος των μεταναστών, τους έδεσαν και αφαίρεσαν από αυτούς τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, οι Αφγανοί συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και κατήγγειλαν το περιστατικό στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας. Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι συγκεκριμένοι λιμενικοί εμπλέκονται και σε άλλη περίπτωση ληστείας αλλοδαπών, μαζί με άλλο ένα άτομο, το οποίο αναζητείται. Ειδικότερα, στις 8 Οκτωβρίου, οι δύο λιμενικοί αφαίρεσαν από οκτώ αλλοδαπούς πέντε κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 110 ευρώ.

Ads

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, πέντε από τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους Αφγανούς και τους επιστράφηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για «ληστεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και αντιποίηση αρχής.
Με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δυο λιμενοφύλακες.