«Η κάθοδος δύο ψηφοδελτίων για την περιφέρεια Αττικής από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε είναι μοιραία και αναπόφευκτη εξέλιξη.Όλες οι πλευρές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Μπορούσε και μπορεί ακόμα να υπάρξει ενωτική διέξοδος» υπογράμμισε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ads

«Μια τέτοια πρόταση ενωτικής υπέρβασης έκανα στο πρόσωπο της Νάντιας Βαλαβάνη. Αυτή η πρότασή μου είναι θετική, γόνιμη και παραμένει στο τραπέζι. Υπάρχουν κι άλλες θετικές προτάσεις! Να υπάρξει επιτέλους και η ισχυρή ενωτική βούληση!» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Νάντια Βαλαβάνη, με σημερινή της δήλωση, τονίζει: «Αποφάσισα χθες, μετά από πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, να αποδεχτώ την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η εξαιρετικά τιμητική για μένα πρόταση είχε νόημα μόνο ως μια έσχατη προσπάθεια για ενωτική κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές. Μετά από την κατά πλειοψηφία απόφαση, όμως, της ΚΠΕ του ΣΥΝ να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Αλέξη Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής, θεωρώ ότι η συνέχιση της διαθεσιμότητας μου ως υποψήφιας είναι άσκοπη. Η επιμονή σ΄ αυτήν, όπως και η συνέχιση των σχετικών συζητήσεων, θ΄ αποπροσανατόλιζε, δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια ενωτικών λύσεων. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αποφάσεις που βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις αγωνίες και τις προσδοκίες του κόσμου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη ειλημμένες».