«Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», τόνισε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας παράλληλα αναπαραγωγή και διαστρέβλωση των δηλώσεών του από διάφορα επικοινωνικά κέντρα.

Ads

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Το αντίθετο, θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη».
 
Ο κ. Λαφαζάνης ωστόσο ότι δε θα ήθελε να μιλήσει για προσωπικές του θέσεις, οι οποίες -όπως ανέφερε- «είναι γνωστές από την αρχή της δεκαετίας του ’90 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ΟΝΕ και την πορεία της ευρωζώνης». 
 
«Αν ανοίξω εγώ μια δημόσια συζήτηση για τέτοια θέματα, επειδή δε ζούμε σε ένα ιδανικό κλίμα στη δημόσια ζωή, θα αναπαραχθούν με έναν τρομερό τρόπο από επικοινωνιακά κέντρα που δε θέλουν τη συζήτηση, αλλά αξιοποιούν διαφορετικές απόψεις και τις διαστρεβλώνουν αντί να κάνουν συζήτηση», πρόσθεσε. 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι προσωπικές απόψεις αυτές θα συζητηθούν και στο κόμμα και στο συνέδριο. «Είναι ένα θέμα για το συνέδριο, διότι εκεί θα συζητήσουμε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, την περιοχή και την Ευρώπη και όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, θα συζητηθούν ανοιχτά», κατέληξε.