Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, την Τετάρτη, θα κριθεί η στάση την οποία θα τηρήσει ο ΛΑ.Ο.Σ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εν μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων ανάμεσα στους βουλευτές. Παρ’ όλες τις δηλώσεις περί «διατήρησης των δυνάμεων», στο κόμμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη επικρατεί σκεπτικισμός αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

Ads

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Καλλιρόης (διήρκησε για περισσότερο από 2,5 ώρες), σε δηλώσεις δεν προέβη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά ο Γραμματέας του κομματικού οργάνου, Μάκης Βορίδης (ήθελε αλλά δεν έλαβε το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής και φημολογείται ότι στρέφει το ενδιαφέρον του προς τις πολιτικές κινήσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη).

Πληροφορίες θέλουν τον ίδιο, όπως και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Αϊβαλιώτη, να προτείνουν τη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ΛΑ.Ο.Σ δεν έχει περάσει στο δεύτερο γύρο. «Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει πράσινη», φέρεται να έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο τελευταίος. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα , Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, θεωρεί ότι η όποια στήριξη δοθεί στο δεύτερο εκλογικό γύρο, θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας. «Θα εκτιμηθούν αποτελέσματα, πρόσωπα και συμπεριφορές», έχει πει σχετικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου εκλογικού γύρου.

Στο μεταξύ, παρουσιάζοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την ΚΟ του κόμματος, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «ικανοποιητικά» τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Διατηρήσαμε και αυξήσαμε οριακά τις δυνάμεις μας, σε μια δύσκολη συγκυρία, ενόψει και της υπεύθυνης και σταθερής στάσης μας σε μια σειρά από ζητήματα», δήλωσε. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι βουλευτές του κόμματος έχουν θορυβηθεί από τις μειωμένες συνολικές ψήφους σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των εθνικών εκλογών, πριν από ένα χρόνο (στην Αττική από 147.500 ψήφους έπεσε στις περίπου 93.000).

Ads

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης μίλησε για «μεγάλη ήττα του δικομματισμού» και «ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς, οι συνέπειες της οποίας θα πρέπει να αξιολογηθούν».