Η κόρη του δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, είναι η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο την εταιρεία επενδύσεων του Ρώσου μεγιστάνα.

Ads

 
Όπως σημειώνεται το κόστος της αγοράς δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο η αξία του νησιού εκτιμάται πως ανέρχεται πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό και συνιδρυτής της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.
 
Η 24χρονη Εκατερίνα δήλωσε πως θέλει το νησί όχι μόνο για αναψυχή αλλά και για επιχειρηματικούς λόγους και το αγόρασε από την 28χρονη Αθηνά Ωνάση. Σημειώνεται η Εκατερίνα αγόρασε και ένα μικρό γειτονικό νησάκι τη «Σπάρτη».
 
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε αγοράσει τον Σκορπιό το 1963 μετατρέποντάς το νησάκι σε ένα πολυτελές θέρετρο. Μετά το θάνατο του Ωνάση τον Σκορπιό πήρε η κόρη του Χριστίνα, η οποία πέθανε το 1980. Μαζί με το γιο του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Αλέξανδρο, θάφτηκαν στον Σκορπιό.
 
Τελικά το νησί κληρονόμησε η τρίχρονη τότε Αθηνά Ωνάση. Όπως αναφέρει το Reuters δήμαρχος του γειτονικού Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι μάλλον μία μακροχρόνια ενοικίαση καθώς, σύμφωνα με δικηγόρους, η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση ανέφερε ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί, ούτε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας.