Επικρίσεις κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για τις δηλώσεις που έκανε σήμερα για το πρόβλημα της ανεργίας, κατά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ, διατυπώνουν σε ανακοινώσεις τους, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

Ads

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αν ενδιαφερόταν η ηγεσία της ΝΔ για τη στήριξη των ανέργων, δεν θα καταψήφιζε, μαζί με την κυβέρνηση και το κόμμα του Καρατζαφέρη, τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας τους που πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που κατάργησαν, με την πολιτική τους, τη σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με μερική ελαστική, με τη λεγόμενη εφεδρεία, με μισθούς εξαθλίωσης και που, αντί για μέτρα για τους ανέργους, στηρίζουν τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Ο ΣΥΝ αναφέρει στη δική του ανακοίνωση ότι «ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ένα εκατομμύριο άνεργοι της χώρας μας, θέλουν δουλειές, αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση, οικονομική και κοινωνική στήριξη και όχι κροκοδείλια δάκρυα, κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις και ψεύτικες χάντρες και καθρεφτάκια».

Ακόμη, ο ΣΥΝ προσθέτει ότι «οι άνεργοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τηn κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της ΝΔ, γιατί αυτές οι δυνάμεις του δικομματισμού κατάφεραν και διέλυσαν την παραγωγική υποδομή της χώρας και την οδηγούν σε πλήρη χρεοκοπία».

Ads