Σε μήλον της έριδος έχει μετατραπεί η Κρήτη για τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα στηρίξει τον Γιάννη Πλακιωτάκη για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε γνωστό ότι δεν θα τον στηρίξει καθώς και ότι τάσσεται υπέρ της καθόδου ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Ads

Η Ρηγίλλης δεν έχει τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Μαρκογιαννάκη, ωστόσο τα «Νέα» αναφέρουν ότι θα του δείξει την πόρτα της εξόδου σε περίπτωση που ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του. Από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν τελικώς τον κ. Μαρκογιαννάκη.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 τόνισε ότι: «εκλέγομαι είκοσι δύο συναπτά έτη. Κανείς δεν με ρώτησε, ούτε ήξερα ότι έγινε κάποια σύσκεψη, ούτε από τον υπεύθυνο για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχα οποιαδήποτε συζήτηση που θα αφορούσε το ζήτημα είτε των δημάρχων είτε του υποψηφίου για την περιφέρεια στην Κρήτη». Ακόμα, επεσήμανε πως «με την κ. Μπακογιάννη συζητώ συχνά», ενώ για το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης σχολίασε: «Το ότι ως ιδέα δεν μου είναι αποκρουστική, δεν μου είναι απορριπτέα ευθύς εξαρχής, το ομολογώ».

«Σκοπός μου είναι πέρα από τον δικό μου στενό κομματικό χώρο, να μπορέσω να απευθυνθώ σε ολόκληρη την κοινωνία», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στον Real fm και πρόσθεσε: «Είμαι άνθρωπος που πραγματικά προσπαθώ να ενώνω αντί να πολώνω τα πράγματα». Ωστόσο, στην «Ελευθεροτυπία» δήλωσε ότι «Μίλησα πολλές φορές μαζί του (τον Χ. Μαρκογιαννάκη), τον ενημέρωσα για την υποψηφιότητά του, μου είπε τη γνώμη του -με παρότρυνε να μην κατεβώ- αλλά η δική μου απόφαση ήταν να σταθώ στο κόμμα μου σε μια δύσκολη στιγμή».

Ads

«Το πρόβλημα δεν το έχει η Ν.Δ. αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη, που θα πρέπει να αποδείξει γιατί δεν στηρίζει έναν άνθρωπο που ήταν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια και τη στήριξε στην εσωκομματική μάχη που έγινε και επιλέγει για λόγους σκοπιμότητας να συγκρουστεί με αυτό το πρόσωπο», σχολίασε ο πρώην βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανώλη.

«Ο κύριος Πλακιωτάκης είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, προσθέτοντας όμως ότι: «Ο ρόλος μου είναι ρόλος σύνθεσης και εμένα θα μου άρεσε να βρεθούν κατεξοχήν αυτοδιοικητικά πρόσωπα για τις υποψηφιότητες, το ίδιο και για την Κρήτη, όπου ολόκληρη η κεντροδεξιά παράταξη να τις στηρίξει».