Έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του 34χρονου σμηναγού που τραυματίστηκε σοβαρά, χθες, από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου στο οποίο νοσηλεύεται. Ωστόσο, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Ads

Με C 130 μεταφέρεται αίμα από την Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για μετάγγιση.

Ο 34χρονος χειριστής, όταν μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, έφερε διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ’ όπου προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, Κ. Γεωργόπουλο, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου εισήχθη, η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ. Όπως δήλωσε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του 34χρονου, δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες»

Ads

Ο δεύτερος χειριστής μεταφέρθηκε, επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική. Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και έχει κάκωση στον αυχένα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σήμερα, η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του 34χρονου πιλότου καθώς και του 25χρονου ανθυποσμηναγού.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν έξι αεροσκάφη, που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης, 340 μοίρα. Ειδική επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Αύριο, στις 17:30, στο Μητροπολιτικό Ναό Aγίου Δημητρίου της Άρτας θα γίνει η κηδεία του 33χρονου σμηναγού Αναστασίου Μπαλατσούκα, που σκοτώθηκε χθες στο αεροπορικό δυστύχημα.