Χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο.

Ads

 
Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ ενός μικρότερου κυβερνητικού σχήματος, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα πρέπει να «σπάσει», όπως και το υπουργείο Πολιτισμού από το υπουργείο Παιδείας. «Το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να επανέλθει στην αυτοτέλειά του», τόνισε.
 
Επιπλέον αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας «καλής και ειλικρινής σχέσης» με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σχετικά με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην κυβέρνηση συνεργασίας τόνισε: «Δεν είναι επιλογή μου να μπαίνουν οι αντιθέσεις κάτω από το χαλί, κάθε φορά, όμως, αναζητείται ο κοινός πολιτικός τόπος. Είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογίες, αλλά εκείνο που συνέχει τα τρία κόμματα είναι η προσπάθεια και η επιλογή να βγει η χώρα στον ίσιο δρόμο».
 
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «πατάει σε δύο βάρκες και αυτό οφείλεται  στη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του». «Υπάρχουν υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έως τώρα, δεν έχει καταθέσει με σαφήνεια το σχέδιό του για τη χώρα», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.