«Οι συγκλίσεις προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες και φερέγγυες πρακτικές Αυτές οι προϋποθέσεις απουσιάζουν. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια όποιος αναφέρεται σε ενδεχόμενα και σε σενάρια συνεργασίας χωρίς να οριοθετεί το περιεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας και με δεδομένη την απουσία των προϋποθέσεων κάνει ασκήσεις επί χάρτου», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή Τύπου στα Τρίκαλα.

Ads

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι «όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, θα διεκδικήσει με την αυτόνομη παρουσία της την ψήφο του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε πως οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι πολιτική, βαθύτατα πολιτική διαδικασία.

«Σήμερα καταγράφεται μία ετερόκλητη πολιτική συσπείρωση, ένα ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένων κομμάτων της Αριστεράς και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν με μόνο κριτήριο την αντιμνημονιακή θέση», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε πως «δημιουργείται μία διελκυστίνδα από τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, δημιουργώντας πόλωση».

Ads

«Ο πρωθυπουργός απάντησε στο “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”, με “σταθερότητα ή εκλογές”, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αδιέξοδα στον κόσμο. Ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Σαμαρά, αυτοεγκλωβίστηκε στα ίδια αδιέξοδα και συνέπραξε με αυτές τις επιλογές στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας», υπογράμμισε.

«Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μετά από τη ΝΔ, αποτυπώνει την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος», είπε ο Φώτης Κουβέλης.

«Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές και με πρώτη και βασική επιλογή την πάταξη του πελατειακού κράτους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες Καμίνη και Μπουτάρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, ανέφερε πως «έγιναν αποδεκτές από μία ευρύτερη πολιτικοοικονομική συσπείρωση, διότι θέλαμε να καταδείξουμε σε αυτούς τους δύο μεγάλους Δήμους με τη σημασία και την αξία που έχουν, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κηδεμονία και τη χειραγώγηση των κομμάτων και προφανέστατα και της εκτελεστικής εξουσίας».