Την υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη για το δήμο της Αθήνας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι ο Φώτης Κουβέλης. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, το κόμμα του έχει προτείνει στο ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους ως υποψήφιο τον Γιώργο Καμίνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «υπερκομματική προσωπικότητα». Παράλληλα, επισήμανε την πεποίθησή του είναι πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε συμπαράταξη.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, και συσπειρώσεις εναντίον του μνημονίου δεν είναι δυνατόν να προκύψουν με επάρκεια και συνεκτικότητα όταν οι πολιτικές δυνάμεις διαφωνούν μεταξύ τους. «Και η Αριστερά και η ΝΔ τάσσονται εναντίον του μνημονίου. Η συσπείρωση προϋποθέτει ομοιογένεια» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει «αυτόνομη παρουσία» και πως ο χώρος της αυτοδιοίκησης «δεν είναι χώρος πολιτικής αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης».

Αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μίλησε για Αριστερά που αυτοπεριχαρακώνεται, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ΔΑ δεν είναι η στήριξη των συντεχνιών. Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, η Αριστερά έχει ευθύνη να δώσει απάντηση στο κυβερνητικό πρόβλημα, ωστόσο, «δεν το έχει πετύχει και έτσι δεν έχει κατορθώσει να εισπράξει πολιτικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τα δύο μεγάλα κόμματα».

Ads

Σχετικά με το Μνημόνιο, έκανε λόγο για «ένα πλαίσιο με απαράδεκτες ρυθμίσεις που εξειδικεύονται με το φορολογικό σύστημα, που είναι άδικο και αντισυνταγματικό».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί» καθώς «το πολιτικό σύστημα απαξιωμένο αποσυντίθεται μπροστά στην κρίση των πολιτών».