Συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το υπουργείο προστασίας για προγράμματα που θα υλοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες και αφορούν τα τρία Σώματα Ασφαλείας, με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ads

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η τελευταία συμφωνία υπεγράφη αρχές Αυγούστου και αφορά την υλοποίηση 15 έργων αξίας 91 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπλέον 4 εκατομμύρια προβλέπονται για την αγορά λογισμικού το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο «την αποτρεπτική αντιμετώπιση κινδύνων από εγκληματικές πράξεις», όπως επισημαίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Μιλώντας στην εφημερίδα, στελέχη της Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες καθιστούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το υπ’ αριθμόν ένα υπουργείο σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων. «Από τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για επενδύσεις, αποφασίσαμε να μην αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο από τους ευρωπαϊκούς πόρους που μπορούμε να διεκδικήσουμε» δηλώνει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.